Agenda

Snoeicursus pruimen en kersen 20 september 2023

Onder leiding van Jeroen Charpentier zijn de pruimenbomen in de boomgaard en de solitaire kersenbomen gesnoeid.

 

Burendag Malden-Zuid 23 september 2023, 14 – 16 uur

Bij kantine VCM, Lierseweg 4, 6581 KT Malden

Een gezellige activiteit voor jong en oud. Leer iets over vleermuizen en help vleermuizenkasten ophangen. Maak kennis met buurtinitiatieven. Bij paardrijvereniging VCM kun je pony knuffelen. Vereniging Bos en Kuil en burgerinitiatief Samen Doen maakt Mooi en Groen zetten zich in voor het open Lierdal. Verken een stukje groen Lierdal en het kabouterpad Lierdal met een gids. Onderweg hoor je hoe Boer Stan de weides beheert en zijn koeien houdt. Gemeente Heumen helpt je om “Tegels te lichten”: tegels eruit, plantjes erin.

Wees welkom! De koffie/thee staat klaar.

 

Landelijke Natuurwerkdag zaterdag 4 november 2023

Er zijn een drietal kersenbomen in de boomgaard geplant als vervanging van dode persenbomen. Er is een stuk heg geplant bij de Kuilse Fruitgaard aan de Bosweg. En er zijn houtsnippers verspreid over het Vuurvogeldwarspad.

Daarna is het buigen van heggen ter hand genomen. Nieuw geplante heggen die een paar jaar zijn uitgegroeid, hebben omhoog stekende heggenranken. Deze worden in drie lagen in de heg ‘gebogen’ zodat een ondoordringbare. volle heg ontstaat. 

Je kunt bijvoorbeeld langs de Lierseweg zien hoe zo’n gebogen heg er uit ziet.
 

Werkzaterdag 11 november  2023

Verzamelen: Om 9u30 in kantine VCM, Lierseweg 4, 6581 KT Malden

Wij gaan verder met het buigen van heggen. Nieuw geplante heggen die een paar jaar zijn uitgegroeid, hebben omhoog stekende heggenranken. Deze worden in drie lagen in de heg ‘gebogen’ zodat een ondoordringbare. volle heg ontstaat. 

Je kunt bijvoorbeeld langs de Lierseweg zien hoe zo’n gebogen heg er uit ziet.